Információk tagjainknak
Klubunk tagjai részére!HírlevélHTML formátum?
Legfrissebb híreink, hasznos tippek-tanácsok rendszeresen postafiókjában!

Címlap Hírek Kiállítások II. Nemzetközi Vasút és Vasútmodell Fesztivál


II. Nemzetközi Vasút és Vasútmodell Fesztivál

Az előző évhez hasonlóan, idén is megrendezésre került a MÁV Északi Járműjavítóban a II.Nemzetközi Vasút és Vasútmodell fesztivál. Klubunk H0 modul terepasztalának elemeit mutattuk be.
 
 
klubunk moduljai
 
II. alkalommal került megrendezésre Budapesten a Nemzetközi Vasút és Vasútmodell Fesztivál. A helyszín ismét a MÁV Gépészet ZRt. Északi járműjavítója volt. A mozdonyjavító csarnok közepén a tolópad járásban került felállításra egy analóg és egy digitális modulrendszer. Klubunk az analóg rendszerbe építette be elemeit. Bemutattuk Sárszentmihály és Hajmáskér állomásokat, Öskü és Nagygyimót megállóhelyeket, számos nyíltvonali elemet, fűtőházunkat, forduló modulunkat és az EUROTRACK szabvány szerint készűlt moduljainkat.

analog modulok

A moduljaink a veresegyházi, szegedi és miskolci klubok elemeihez csatlakoztak. Így a rendszer hossza meghaladta a 140 métert. A pályán a magyar vasúton előforduló mozdonyok és kocsik közlekedtek változatos összeállításokban. Egy-egy vonat a kisebb-nagyobb megállásokkal 20-25 perc alatt járta be az egész vonalat.
A digitális rendszerben magyar, cseh, szlovák és osztrák modellezők építették össze elemeiket. Itt a Fremo előírásainak megfelelő vonatforgalom zajlott. A kiállításon számos terepasztalt és vitrint megtekinthettek a látogatók kisvasúti, városi tömegközlekedési és nagyvasúti járművekkel. A szimulációs programok kedvelői is kipróbálhatták a különböző fejlesztéseket. Az udvaron valódi nagyvasúti járművek, illetve korabeli tömegközlekedési járművek voltak kiállítva.

 
Támogatóink
Vasútmodellek, kiegészítők:
 

bygmodell
 
Naumann
vulcanmodell-logó 


Fénymásolás, nyomtatás, sokszorosítás:
 dokucenter

Vasút, vasutmodellezés, virtuális vasút:
 indohaz

Hírek, információk, program ajánlatok:

napló

Zár, lakat, vasalás, csavar:
LászlóKER
8200 Veszprém
Budapesti u. 30.
88/407-385  88/422-080
 
Szerszámok, szerszámgépek:
Könyvelés, adó ügyek: 
horváth és tsa logó
Horváth és Társai
Könyvvizsgáló, könyvelő, adótanácsadó Kft.